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우리가 무지개 베이글에 열광하는 이유 (영상)

  • 윤인경
  • 입력 2016.04.25 11:53
  • 수정 2016.04.25 12:14

‘무지개 베이글’을 넘어 ‘무지개 라떼', '무지개 그릴 치즈'까지…

전 세계 곳곳에서 무지개색 음식 열풍이 불고 있다.

뉴욕 베이글에 무지개가 떴다!

repost via @instarepost20 from @abc7ny Good morning #NewYork! (????: @newyorkcitykopp) ☕️ #instarepost20

A photo posted by Scot Rossillo Artist Visionary (@thebagelstore) on

홍콩에서는 치즈 무지개가 늘어난다...

Such an honour to be featured by @9gag on their social platform and the post got over 400,000likes! Lots of followers expressed their interest in this rainbow grilled cheese toast, thus I decided to repost it with the food review in english here. The toast costs $42 HKD and those coloured cheese are lavender (blue), basil (green), tomato (red) and the yellow one is actually the combination of 4 kinds of cheese (mozzarella, cheddar, emmental and gruyere). The toast was crispy but I reckon both the flavour of the lavender and tomato were subtle. The basil flavour was the most outstanding one comparatively but the cheese flavour still was not as storing as my expectation. It was also a bit oily in general. I would say the quality was rather average but we all cannot deny that it is photogenic. ???? Shop: KALA toast Address : G/F, 4-6, Tsuen Hing Path, Tsuen Wan, Hong Kong

A photo posted by hkfoodiexblogger (@hkfoodiexblogger) on

무지개 라떼아트의 황홀한 향연을 감상해보자.

이런 형형색색의 음식들은 우리의 뇌를 혼란스럽게 할 수 있다고 한다.

옥스퍼드대 심리학 교수 찰스 스펜스에 따르면 음식 색은 우리가 느끼는 맛과 먹는 양에 큰 영향을 미친다고 한다. 우리가 먹기 전에 예상하는 맛이 실제 느끼는 맛에 미치는 영향은 상당하다. 예를 들어 알록달록한 색을 보고 달콤한 맛을 기대한다면 실제로 무지개색 베이글에서 단 맛이 나지 않아도 달다고 느낄 수 있다.

미국 학술 저널 Appetite에 실린 연구에 따르면 일상적인 음식을 섭취할 때 우리의 몰입도는 떨어진다. 이때 음식의 색이 바뀌면 지루함을 느끼지 않고 평소보다 더 많은 양의 음식을 섭취할 수 있다고 한다.

무지개 음식 돌풍이 우연만은 아니었나 보다.

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